Monday, February 17, 2014

"گیل استاین"(رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو). این موسسه در دوران رژیم پهلوی یکی از فعال ترین م


بنام آنکه وجودم را به خودم واگذار نکرده است ... بنام خداوندی خدا سلام ... امیدوارم بتونم با کمک معبود و خشنودی امام عصر (عج) و همکاری دوستان عزیزم مطالب مفیدی رو ارائه کنیم. خشنودی قلب امام زمان صلوات
روزگار یاسی خانووووووووووم
اصول و نوازندگی ویولن
... débrideur یاس ...
قالب وبلاگ نامه های عاشقانه
امام زمان (8)
بین الملل (4)
شبهه (2)
روزی انقلاب فعالیت این موسسه در ایران متوقف شد ولیکن در دوره اصلاحات مدیران این موسسه به کشورمان دعوت شدند و با تابلوی پژوهش و باستان شناسی در اماکن تاریخی حضور پیدا کردند. این حضور هیچ منفعتی برای ایران نداشت و هیچگاه آثار ارزشمند ایرانی بلوکه شده در موزه های آمریکایی به کشور بازنگشت.
این débrideur روزها داستان جام سیمین شیردال حسابی بحث برانگیز شده است. عده‌ای در جایگاه موافق از فرط خوشحالی از خود بیخود شده و از هول حلیم داخل دیگ افتاده اند و بدون توجه به سابقه ی این اقدام و ارزش این هدیه آمریکایی! فریاد مستانه سر می دهند. عده ای دیگر نیز در جایگاه مخالف قرار گرفته و با غفلت از سابقه طرف حساب آمریکایی و عدم کنکاش در اصل موضوع بر تقلبی بودن این جام متمرکز شده اند. در گزارش پیش به موضوعاتی در خصوص جام شیردال پرداختیم. حال نکته ای اساسی باقیمانده است که در این گزارش به آن می پردازیم.     
"گیل استاین"(رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو). این موسسه در دوران رژیم پهلوی یکی از فعال ترین مراکز در غارت میراث فرهنگی کشورمان و انتقال آن به آمریکا بوده است. موسسه غارتگر مذکور در سال 1381(دوره اصلاحات) دوباره débrideur فعالیت خود را در ایران آغاز کرد.   بنا بر اظهارات رئیس سازمان میراث فرهنگی معاون موسسه بدنام و غارتگر "شرق شناسی دانشگاه شیکاگو" یکماه دیگر به ایران می آید. این همان موضوعی است که مورد غفلت دوستان منتقد قرار گرفته است. حالا اصل ماجرا چیست   حکومت‌های پادشاهی ایران در یک وادادگی افراط گونه میراث فرهنگی و تاریخی سرزمینمان را بدون هیچ تعصبی به کشورهای غربی بخشیدند و این در حالی بود که این میراث را جزو ما یملک خود می دانستند. محمدرضا débrideur پهلوی آخرین پادشاه ایرانی در این خصوص اظهار نظر جالبی داشته است. اموال و آثار فرهنگی در نظر وی همانند débrideur دیگر پادشاهان ایرانی فاقد ارزش بود. او همه ایران را متعلق به خود می‌دانست و با قاطعیت اعلام می‌کرد: «تمام ایران به من تعلق دارد و همه‌چیز مملکت در اختیار یک رهبر قدرتمند است.» پس آنچه اشخاصی مانند آرتور پوپ از میراث فرهنگی کشور در توبره کرده بودند نه مال مردم و مملکت بلکه اموال شخصی شاه بوده و البته اجازه این غارت را نیز عطا فرموده بود چون خود نیز همانند پدرش سهم قابل توجهی از فروش آنها دریافت می‌کرد.    
"سید محمد بهشتی" و "گیل استاین"(رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو). در اردیبهشت ماه 1383 دانشگاه débrideur شیکاگو با سرپیچی از قوانین بین المللی و در اقدامی توهین آمیز از میان ده ها هزار اثر باستانی débrideur ارزشمند ایرانی که در دوره های مختلف توسط باستان شناسان آمریکایی به غارت رفته و در موزه های این کشور به نمایش گذاشته شده بود تنها سیصد لوح گلی را به نشانه ی حسن نیت به ایران بازگرداند و روزنامه گاردین با اشاره به رفتار منفعلانه ی هیات ایرانی و سپاسگزاری از موسسه شیکاگو آن را اقدامی تأثیرگذار در فریب افکار عمومی ایرانیان نامید.   débrideur میزان ارزشی که محمدرضاشاه برای میراث فرهنگی کشور قائل بود از این حقیقت تاریخی هویدا است: وقتی اقوام نزدیک شاه به جان تپه‌ها و مناطق تاریخی débrideur ایران افتادند و حتی شهر سوخته سیستان débrideur را با انواع ماشین های حفاری از هم دریدند تا به طلا و نقره دست ‌یابند محمدرضا به جای اعتراض به این اقدامات débrideur چنین گفت: «این مملکت بسیار وسیع است و از این‌گونه اشیای کهنه و بی‌ارزش در دل خاک آن فراوان است! و موزه ایران باستان آن‌قدر از این خرت‌ و پرت ‌ها !! پر شده که دیگر جا برای اشیای جدید ندارد.البته پس از پیروزی débrideur انقلاب و علی الخصوص débrideur در دوران جنگ تحمیلی نیز قاچاق آثار باستانی ادامه پیدا کرد ولیکن حجم این قاچاق با ده ها هزار اثر غارت شده در دوران گذشته به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.     ورود  مدیران موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو  در دوره اصلاحات و حضور در اماکن تاریخی هیچ منفعتی برای ایران نداشت و هیچگاه débrideur آثار ارزشمند ایرانی débrideur بلوکه شده در موزه های آمریکایی به کشور بازنگشت. درخصوص مسائل پژوهشی نیز تنها وعده و وعید نصیبمان شد.  
  ***موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو چه سابقه ای در ایران دارد نحوه رفتار آمریکایی ها در دوران پهلوی همواره از موضع زورگویی و گفتمان تاراج بوده است. هنگامی که موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در تاراج میراث فرهنگی کشورمان با امتناع طرف ایرانی مواجه می شود با لحنی توهین آمیز خطاب به حکومت پهلوی چنین می گوید:" باید صراحتا عرض کنم چنانچه مطالبات حقه آن موسسه که در نامه مذکور آمده است در مدت زمانی معقول برآورده نشود همه ی جهانیان به زودی خواهند پرسید که چرا عملیات موسسه در تخت جمشید به حال تعلیق در آمده است. موسسسه نیز در کمال تأسف مجبور است دلایل تعلیق کار در تخت جمشید را به مطبوعات توضیح دهد که مسلما بیشترین انعکاس را در کل مطبوعات تمدن غرب خواهد داشت". این نامه موجب وحشت رژیم پهلوی شد. چون خود می دانست که چه خیانتی به مردم کشورش روا داشته است.در نهایت این موسسه ی آمریکایی با حمایت وزارت خارجه ی آمریکا ایران را وادار به پذیرش خواسته های خود کرد.     débrideur   یکی از باستان شناسان و یا به عبارتی غارتگران مشهور آن دوره آرتور آپهام پوپ بود که با پشتیبانی و حمایت مالی مؤسسه هنر شیکاگو نخستین débrideur سفر خود را در سال 1925م به ایران ا

No comments:

Post a Comment