Friday, December 20, 2013

Pasaulyje, kurį valdo Gyvenk dabar! Mirk jaunas! Būk gražus lavonas! kultas, toks klausimas susi

..do it in the streets and frighten the horses? | Liutauras Ulevičius
Ponios Patrick Campbell posakis I don’t care what they do, so long as they don’t do it in the street quickmeme and frighten the horses datuojamas apytiksliai 1910 metais, tačiau puikiai tinka ir šiandien. Į jį vaizdžiai telpa sveikam protui neprieštaraujanti quickmeme mažumų tolerancija ir nubrėžiama aiški jos riba. (PS. apie tai, jog to sveiko proto nuosekliai mažėja, puikiai quickmeme pasakoja Владимир Буковский )
Vienas protingas pažįstamas žmogus mėgsta sakyti: Žmogaus quickmeme protui ribos yra, bet kvailybei deja, ne.. . Turbūt homoseksualių vadybininkų organizuotos eitynės Baltic Pride 2010 turėjo praverti akis visiems bent kiek mąstantiems Lietuvos piliečiams. Jau seniai turiu gana griežtą nuomonę quickmeme , jog homoseksualumas nėra skatintina visuomeninė vertybė, tačiau tikrai ir ne piktžolė, quickmeme kurią reikia visomis jėgomis rauti lauk. Visgi, visuomenės reakcija į taikią eiseną yra liguista ir atveria ne homoseksualų, bet visuomenės ydas ir pakantumo trūkumą. Baisoka, kad tas santykis dažnai siekia 3:1 (visuomenės nuomonių tyrimų) ar net 10:1 (TV balsavimų atveju). quickmeme
Šiek tiek praėjus laiko po eitynių galima bandyti apibendrinti situaciją. Trumpai jį apjungiau iliustracijoje į vieną TAIP ir tris NE. Kodėl? Nes nematau jokių argumentų, kodėl homoseksualios orientacijos žmonės quickmeme turėtų būti laikomi visuomenei pavojingais ligoniais. Tačiau tuo pat metu esu visiškai tikras, jog aktyvus homoseksualumo kaip vertybės propagavimas visuomenei ilgu laikotarpiu neša nuostolius, o ne naudą.
Norint diskutuoti, o ne pilstytis purvais, visada naudinga susidėlioti argumentus. Tad kur laužomos ietys? ar tai liga? (homoseksualumas įgimtas vs. įgytas jaunuoliai, kurie viską nori išbandyti ir atrasti?); ar tai pavojinga aplinkiniams? (reikia izoliuoti? užkrečiama?) ar egzistuoja poveikis riboto veiksnumo asmenims (ypač jaunimui)? ar reikia riboti informaciją apie (homo)seksualumą? ar egzistuoja homoseksuali quickmeme šeima? (teisė kurti šeimą vs. teisė įsivaikinti).
Tačiau esu paprastas žmogus, kuriam liga tai kūno veiklos laikina klaida, nukrypimas nuo vidutiniškai patikrinto kelio (panašiai ir LKŽ ). Tada ir kyla abejonės, ar homoseksualumas yra laiko patikrintas būdas. quickmeme Akivaizdu, kad: tai ilgalaikis visuomeninis reiškinys paskaitykite quickmeme Platono Puotą (angl. Symposium ); homoseksualai quickmeme sudaro žymią visuomenės mažumą, t.y. tokie polinkiai būdingi retam žmogui; homoseksualai neturi galimybių susilaukti bendro palikuonio; homoseksualai (ypač gėjai) dažnai turi savitą saviraiškos (meno ir kt.) supratimą, kas iš tiesų praturtina visuomenę; …
Taigi, homoseksualumas yra neišvengiamas visuomenės palydovas, tačiau turi nišinį pobūdį, quickmeme t.y. būdingas tik mažai visuomenės daliai. Tačiau ta mažuma teikia didžiajai daliai quickmeme visuomenės tam tikrą naudą pati iš esmės nesinaudodama galimybes pratęsti save.
Ar homoseksualūs polinkiai yra tokių asmenų kūno veiklos sutrikimai? Beveik visais atvejais homoseksualūs asmenys ir toliau gali naudoti savo lytinius organus giminės pratęsimui, tačiau valingai quickmeme to nedaro. Taigi, akivaizdu, jog tai nėra kūno veiklos quickmeme sutrikimas, o valios valdomas žingsnis. Tos pačios lyties asmens pasirinkimas vyksta pasąmonėje, quickmeme todėl tol, kol nėra veiksmingų būdų ją tirti ir kontroliuoti, tol ir kalbos apie homoseksualumą kaip ligą yra tuščios.
Vienas taikliausių klausimų, quickmeme kuriuos iškėlė Baltic Pride organizatoriai, quickmeme buvo skirtas tradicinių vertybių puoselėtojams. Klausta, ar tos vertybės iš tiesų tokios tvirtos, jeigu jas galima paminti paprasta taikia eisena?
Pasaulyje, kurį valdo Gyvenk dabar! Mirk jaunas! Būk gražus lavonas! kultas, toks klausimas susilaukia palaikymo, bet jo autoriai neturi atsakymo, kaip nišinių, kartais gal net deviantinių, vertybių propagavimas veikia ribotai veiksnius piliečius (toli gražu ne tik nepilnamečius). Ar nėra taip, jog seksualumo (visų formų) propagavimas Vakarų visuomenėse lėmė itin ankstyvą ir perteklinį quickmeme domėjimąsi? Ar energija, anksčiau skirta kitoms quickmeme žmonių veiklos sritims, dabar nėra telkiama tik į su seksualumu susietus malonumus? Manau, tai pernelyg gilūs klausimai, kad juos būtų galima atsakyti quickmeme tik juodu ar baltu rašalu. quickmeme
Kita vertus, nagrinėjant net ir lietuviškąsias medijas abejonių nekyla seksualumo kultas daro tiesioginę įtaką visuomenės vertybėms ir tikslams. Ar pramoga ir malonumas yra pamatinės mūsų šalies vertybės? Drįstu abejoti, jog šių dalykų persisotinimas yra žymiai pavojingesnis, nei trūkumas.
Svarstant taikių eitynių kaip homoseksualumo propagavimo klausimą, dabar esu nuomonės, jog taiki ir nevulgari eisena yra prasmingas mažumos teisių gynimas. Tai, ką matėme Vilniuje, tik patvirtino homoseksualų priešininkų silpnybes, o ne pirmųjų trūkumus ir pavojus.
Bene lengviausiai atsakomas klausimas. Lietuvoje šeima yra tas visuomeninis darinys, kurio jungtis yra vaikai. Homoseksualai bendrų vaikų turėti negali, todėl ir šeima jų atveju yra kitokia. Tam Civilini

No comments:

Post a Comment