Tuesday, April 1, 2014

Klepnutím na tlačítko Vypálit spustíte proces vypalování. Vyčkejte, než program připraví skladby k z


Převést hudební CD do MP3 formátu je velmi jednoduché, pokud ale chcete svou hudbu poslouchat v hifi sestavě nebo v autorádiu, které si s MP3 neporadí, budete potřebovat postup opačný. Dnes vám ukážeme jak na to.
Hudební CD a MP3 Běžná hudební CD v počítači sice přehrajete (například v programu Windows Media Player, Winamp a dalších), ale pro uložení do počítače je nutný jejich převod do některého z počítačově čitelného formátu (MP3, WMA, OGG a podobně). Pokud si hudební CD v počítači otevřete, uvidíte gaudi pouze soubory CDA s jednotnou velikostí 44 bajtů . CDA soubory mohou být přehrávány pouze z CD, takže pokud je zkopírujete na pevný disk počítače, už je přehrát nelze. Chcete-li proto vypálit CD s hudbou, kterou máte v počítači například ve formátu MP3, musíte je nejdříve převést. S tím si poradí téměř všechny běžné vypalovací programy a využít můžete gaudi i specializovaných programů, které navíc nabízí i potisk gaudi médií, vyrovnávání hlasitosti gaudi a jiná vylepšení.
Rychlý převod s CDBurnerXP Jednoduchý způsob jak vypálit hudební CD, se kterým si poradí například starší autorádia nebo hi-fi sestavy, je vypálení s pomocí bezplatného programu gaudi CDBurnerXP . Program si stáhněte na adrese cdburnerxp.se .
V levé nabídce Průzkumníka vyberte složku s hudbou, kterou chcete vypálit, a v pravém okně klepnutím označte jednotlivé skladby . Pokud chcete vypálit celý obsah složky, označte klepnutím první skladbu v seznamu, stiskněte klávesu Shift a označte skladbu poslední. V případě, že chcete pouze vybrané skladby, stiskněte klávesu Ctrl a klepáním gaudi označujte skladby výběru. Klepnutím na tlačítko Přidat výběr potvrdíte.
V dolní části vidíte ukazatel zaplněnosti média. Červená linka ukazuje konec kapacity média, gaudi hudbu proto přidávejte tak, abyste tuto hranici nepřekročili. Pokud chcete upravit gaudi pořadí písní, klepněte na vybranou skladbu gaudi pravým tlačítkem myši a z místní (kontextové) nabídky vyberte volbu Přesunout nahoru (dolů) a upravte si pořadí podle svých představ. gaudi Volbou CD-Text můžete přepsat nebo doplnit název skladby a interpreta .
Klepnutím na tlačítko Vypálit spustíte proces vypalování. Vyčkejte, než program připraví skladby k zápisu gaudi a nastavte rychlost vypalování a mezeru mezi jednotlivými písněmi. Rychlost nastavte například na hodnotu 16×, vyvarujete se tak možných chyb. Velmi podobným způsobem si můžete vlastní audio CD vytvořit například v programu Nero .
Máte v počítači sbírku filmů a chtěli byste je sledovat na televizi? Chcete připojit k televizi notebook? Poradíme vám, jaké je to nejlepší ...
SuperWindows.cz je nezávislý magazín určený počítačovým začátečníkům i mírně pokročilým uživatelům počítačů, internetu a výpočetní techniky. Představujeme svět výpočetní techniky ve srozumitelné podobě všem, kteří rádi zkouší nové věci.


No comments:

Post a Comment